Клиноптилолитът e едно от най-изучаваните вещества на планетата.  Обявен е от

...
Клиноптилолитът e едно от най-изучаваните вещества на планетата.  Обявен е от
Коментари Харесай

Клиноптилотитът (Родопското Чудо) – Митове и Факти

Клиноптилолитът e едно от най-изучаваните вещества на планетата.  Обявен е от Световната научна организация за минерал на XX век, заради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му потребление в хранително-вкусовата индустрия, промишлеността, отглеждането на животни, растениевъдството, космонавтиката и медицината.

Клиноптилотитът е представител на група от 30 минерала наречени зеолити , които имат неповторимото свойство да одобряват и отделят йони в заобикалящата ги среда. Благодарение на това зеолитът може да пречиства отровите в организма и контролира обмяната на веществата и по този метод защищава от разнообразни болести. Най-качественият зеолит се намира в България, в региона на Кърджали, и като подобен е прочут в целия свят. Наричан   „ родопското знамение ” , свойствата му за човешкия организъм са граничещи с чудо.

Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години го употребяват в всекидневието си – поставят го във водата си, даже в храната и са измежду едни от най-здравите дълголетници в родината ни!

Истински подарък от майката Природа, зеолитът едвам неотдавна разкри свойствата си пред по-голяма публика, сходно на доста други “чудодейни ”, само че безпределно простички лекове, изцяло налични за хората и за смут на фармацевтичната промишленост – в действителност работещи. Ролята на натуралния магнезий за здравето към този момент не е загадка за никой, функционалността на водораслите, стимулиращи отделянето на нужните стволови кафези, българските изобретения, възвръщащи здравето даже там, където формалната медицина подвига ръце. Малко по малко хората започнаха да се отърсват от дългогодишните насадени заблуди от фармация, медии и ръководещи, чиято последна грижа и предпочитание е хората да бъдат здрави и да живет дълго и хармонично.

Клиноптилолитът се смята за изцяло безвреден и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни дами и кърмачки. Клиноптилолитът е шуплест минерал, формиран най-вече от алуминий, силиций и О2. Той е мощен адсорбент. На микроскопско равнище се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхнина от 450 кв. метра на един грам. Именно тази конструкция придава на клиноптилолита неповторими свойства. Натоварената с негативно електричество повърхнина дава опция минералът клиноптилолит да притегля и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът отстрани всички нездравословни за индивида субстанции от нея, в това число и радиоактивно замърсяване. Той има мощно влияние върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети посредством въздуха и храната.

20 потребни свойства на родопското знамение:

1. Силен антиоксидант. През първия месец от потреблението му се смъкват 3-4 кг „ мъртво тегло “, заради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се отбрани от свободните радикали

2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните субстанции, които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при потребление на нитратна сол/

3. Притежава абсорбиращи свойства по отношение на радиоактивните детайли като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/

4. Свързва и отстрани амоняка от клетките.

5. Елиминира млечната киселина от мускулите и усъвършенства мускулния тонус (подходящ за използване при спортисти за бързо възстановяване).

6. Снижава риска от развиване на ракови кафези.

7. Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е извънредно значимо за общото подсилване, тъй като множеството хора живеят в положение на непотребна киселинност, провокирана най- към този момент от неприятно или погрешно хранене. Помага на организма да контролира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.

8. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.

9. Единственият минерал, който оказва помощ при щедро изпотяванепредизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонен сок и сместта се пие най-малко три пъти на ден преди ястие, леко затоплена).

10. Нормализира кръвното налягане, отстранява безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават заболявания като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.

11. Намалява признаците на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които провокират алергии, мигрена, астма.

12. Стабилизира функционалността на имунната система осигурявайки ѝ съвършена отбрана в битката с разнообразни болест. Действа в необятен антивирусен набор. Клиноптилолитът не ускорява непосредствено имунната система, само че разрешава тя да действа оптимално посредством унищожаване на отрови, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да подтиснат имунната функционалност и производството на хормони. Много хора оповестяват за възприятие на нараснала сила, изясненост на съзнанието и жизнеспособност.

13. За лекуване на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

14. Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра демонстрира отлични резултати при лечението на кожни проблеми, акне, псориазис и вкякакъв вид рани.

15. Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като понижава неговата токсичност.

16. Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към напрежението.

17. Стимулира перисталтиката на червата, като по този метод способства за цялостното здраве.

18. Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.

19. Действайки като сорбент и препарат за разчистване на клетките на организма, оказва помощ за определяне и поддържане на здравето на клетъчно равнище.

20. Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този метод понижават опциите за злокачествени туморни формирания.

Благоприятно въздейства върху процеса на храносмилане, обособяване на токсините и нормализиране на минералния продан в организма, биохимичните индикатори на кръвта, укрепва имунната система, подкрепя потентността и издръжливостта, ефикасен при алергии, корист с алкохол и храни, поправя наднорменото тегло, покачва хемоглобина, ефикасен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, отстранява целулита, дейно средство против гъбичи, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.

Взаимодействие с медикаменти: съчетава се добре с всички лекарствени средства, прилагани за лекуване на посочените болести.

Няма противопоказания, възрастови ограничавания, нито странични феномени. През първите няколко дни след започване на приема е допустимо да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, само че те скоро отзвучават. Нежелан непряк резултат е обезводняването. Ако приемате клиноптилолит на прахуляк, би трябвало да поглъщате задоволително течности – най-малко 2 – 2,5 литра вода –  за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.

Камък-чудо има силата да реалокира стрелките на биологичния часовник обратно. Десетки нашенци се хвалят, че с негова помощ за има-няма три месеца се почувствали като преродени. Името на тайнствения минерал, който се намира в обилие в недрата на Родопите, е зеолит.

Отново на 30

„ Купих предходната есен две камъчета зеолит за пет лв.. Сложих ги във водата и след 8 часа започнах да я пия. Като свърши, отново сипвам. Вече се усещам толкоз витален, все едно съм не на 55, а на 30″, не можеше да се нахвали  Георги Чимев. Други сънародници пък споделят, че се сдобили със свръхчисти проби от камъка, само че за повече пари. Те го счуквали и го приемали с лъжичка. Отделителната им система се активизирала и почнала да изхвърля всевъзможни ненавист и шлака, насъбрани през годините в организма. „ Природата ни е дала всичко, което ни е належащо, с цел да бъдем здрави “, гласят множеството отзиви на пощата ни за шерване.

Оказва се, че хората в Източните Родопи, където са изнесени най-вредните минни производства, към този момент ги избавя единствено чудодейният бял камък, който експерти назовават още клиноптилолит. Доскоро се смяташе, че високата консумация на кисело мляко в композиция с чистия въздух е разковничето на родопското дългоденствие. Това обаче се оказва мит, защото приемът на млечния артикул в другите краища на страната не е по-малък. Минералози разкриват, че тайната на родопското здраве в действителност се крие в този вълшебен минерал с бял цвят, през чиито пластове минава питейната вода. В недрата тя се йонизира и придобива свойствата на живата вода – да лекува и да подмладява организма, като извлича от него токсините и тежките метали като с магическа пръчка.

Сламка при Апокалипсис

Геоложките изследвания също са безапелационни – най-голямото находище на клиноптилолит се намира точно в Източните Родопи. Най-старите находища са в Австралия, само че българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 милиарда тона. Ако се осъществен апокалиптичните сюжети за екологична злополука или нуклеарна война в напълно близко бъдеще, чудотворният минерал ще се окаже по-ценен от златото и оловно-цинковите руди, чийто рандеман към този момент замърсява родопския край.

Разсекретени архиви неотдавна разкриха, че след повредата в Чернобил през 1986 година първата работа на братушките била да обеззаразят периметъра точно със зеолит на прахуляк.

Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава мощ, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига посредством отделителната система. Дори радиоактвните детайли цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма.

Молекулно решето

Химическият разбор демонстрира, че зеолитът е формиран от алуминий, силиций и О2 – нищо изключително дотук. Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата конструкция наподобява на пчелна пита. Някои откриватели я съпоставят с молекулно решето, което улавя душманите на човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с негативно електричество. Това дава опция на камъка да притегля и да задържа катйони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата – мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катиони.

В резултат на своите свойства минералът лекува и защищава от редица болести. Действа като балсам за сърдечносъдовата система, контролира кръвното налягане, лекува стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, диабет, ракови болести, работи удобно на нервната система. Най-бързият резултат след банкет на вода, йонизирана с клиноптилолит, се следи с изгубване на безсънието, потенето и контролиране на кръвното налагане и кръвната захар.

Посветени медици го ползват като помощнa терапия при хепатит, израстък, цироза на черния дроб и мононуклеоза. „ За три месеца опъва кожата и отстранява целулита “, не могат да се начудят и немски професори, правили проби с камъка на младостта.

Вади тумори

Изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София удостоверяват, че зеолитът оказва помощ и при рак. 69-годишен мъж от Силистра след 6 месеца приложимост на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася на всички места из България две рентгенови фотоси. Втората от тях е без карцинома.

Източници: svoizbor, standartnews, bnt

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР